Het Muzikaal Vertel Theater met ‘Arjen’

Zondag 12 november heeft de Barchkerk in Barchem een bijzondere voorstelling binnen haar muren. Onder de naam Het Muzikaal Vertel Theater brengt Thea Rijsewijk uit Gorssel de literaire vertelling Arjen, gebaseerd op het gelijknamige boek van Cor Bruijn. Net als Sil de strandjutter, een nog bekendere roman van Cor Bruijn, speelt Arjen op het Waddeneiland Terschelling.

Arjen is de oudste zoon van een boerenweduwe. Hij is een echte vrijbuiter en voelt niets voor het geregelde leven op de boerderij. Hij leert Japke kennen en zweert haar trouw, maar zijn hart klopt sneller als Jiltje, het famke van zijn broer, in de buurt is…

Thea Rijsewijk heeft de tekst van het boek zo bewerkt dat er een boeiende vertelling is ontstaan, waarbij de schoonheid van de taal en het karakter van het verhaal volledig behouden zijn gebleven.

Door de vertelling heen weeft violist Gerbrand Dijkstra passende muziek.

De voorstelling in de Barchkerk begint op 12 november om 14.30 uur. De toegangsprijs bedraagt 10 euro (incl. koffie/thee in de pauze). Kaartverkoop: telefonisch bij Dirk Rossel (0573-441642) en Gerrit Stegeman (0573-252489) en op de dag van de voorstelling in de entree van de kerk.