De Bargkapel anders…

 

De Bargflyer-bargkapelkapel viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. Dat is al gebeurd met een geslaagd openluchtconcert in juni, maar op zondagmiddag 27 november 2016 doet de kapel uit Barchem het nog eens dunnetjes over.

In samenwerking met Stichting BiM (de Barchkerk in het Midden) verzorgen de muzikanten een concert dat de titel De Bargkapel anders… heeft meegekregen. Onder leiding van dirigent Willem Jan Jolink laten de leden van het orkest horen dat ze ook ander repertoire op de muziekstandaard durven zetten. Wat dat is, is nog een verrassing. Speciale medewerking verlenen de lokale vocalgroup Just Us en de van geboorte Barchemse zangeres Melissa Velauthapillai (Melissa Vos).

Een halve eeuw oud, is de Bargkapel een van de eerste Egerländer blaasorkesten van Nederland. Oorspronkelijk was de kapel een boerenkapel, ontstaan uit de plaatselijke muziekvereniging Crescendo. Dirigenten als Geert Sprick, Herman Engelbertinck, Cyril van Paucke en nu Willem Jan Jolink brachten de Barchemers naar topniveau, met vele kampioenschappen en plaatopnamen als gevolg. De huidige Bargkapel telt 21 leden die lang niet allemaal uit Barchem komen. Door de jaren heen is het meer een regionaal orkest geworden.

Het concert begint om 14.30 uur. De toegangsprijs is 10 euro (inclusief koffie/thee in de pauze). Kaarten zijn telefonisch te bestellen bij Dirk Rossel (0573-441642) en Gerrit Stegeman (0573-252489) en – indien niet uitverkocht – op de dag van het concert in de entree van de kerk.