Celloconcert in Barchkerk

Stichflyer-concertting BiM gaat in februari op de klassieke toer. Begeleid door Anouk de Jong op piano speelt celliste Hanneke Rouw zondagmiddag 26 februari het volgende programma:

 

 

 

Beethoven

12 Variations op ‘See the conqu’ring hero comes’

 Mendelssohn Cello Sonate 1 in Bes Groot (Opus 45)

Allegro vivace

Andante

Allegro assai

Hanneke Rouw is op achtjarige leeftijd begonnen met cello spelen. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijkorkest Constantijn (nu Het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het gerenommeerde Prinses Christina Concours. Ondanks haar passie voor de cello is Hanneke microbiologie gaan studeren in Wageningen. Na haar afstuderen in 2011 besloot ze alsnog voor de cello te kiezen.

Anouk de Jong rondde in juni 2011 haar Masterstudie piano af aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Ze is actief op het gebied van kamermuziek en speelt in zowel wisselende als vaste bezettingen. Binnen de kamermuziek neemt liedbegeleiding een belangrijke plaats in als onderdeel van haar studie. Op het gebied van piano solo heeft zij een brede interesse, waarin ook veel ruimte is voor het 20ste-eeuwse repertoire.

Het concert van Hanneke Rouw en Anouk de Jong begint om 14.30 uur. Met een kleine pauze duurt het een uur. Na afloop is er gelegenheid na te praten bij een kop koffie of thee (bij de toegangsprijs van 7,50 euro inbegrepen).

Kaartverkoop: Telefonisch bij Dirk Rossel (0573-441642) en Gerrit Stegeman (0573-252489) en op de dag van het concert in de entree van de kerk.